Sekané steaky se zeleninou

31 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme.
  • 2
    Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky.
  • 3
    Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple.
  • 4
    Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.