Sekané steaky se zeleninou
31 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusPaprika červená
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 700gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 5lžicVíno červené
- 0,25litrTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme.
- 2Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky.
- 3Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple.
- 4Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.