Sekaný řízek s cibulí a smetanou
35 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůCibule
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHranolky
- 120gramůSmetana zakysaná 14%
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
919 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí zadní umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Do mletého masa vmícháme bílek, osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli odležet.
- 2Masovou hmotu rozdělíme na čtyři díly, ze kterých vytvarujeme řízky. V pánvi na rozpáleném oleji řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm lehce orestujeme cibuli.
- 4Na talíře upravíme řízky, navrch poklademe restovanou cibuli, přidáme lžíci kysané smetany a doplníme hranolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.