Sekaný řízek se sýrem II
30 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 1kusŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 7gramůPepř růžový mletý
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 4plátkyEidam 30% uzený
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Housku – nejlépe den až dva starou – nakrájíme na kostičky a zalijeme ji mlékem.
- 2Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku nakrájíme na kostičky.
- 3Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí nakrájenou najemno, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Na konec přidáme i vymačkanou housku. Pořádně promícháme a vytvoříme 4 bochánky, které osmažíme na pánvi na oleji dozlatova. Zároveň s masem opékáme i rajčata a papriku.
- 4Poté rajčata a paprika naršíme na masové bochánky a přikryjeme plátkem sýra. Přiklopíme poklicí a necháme sýr rozpustit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.