Sekaný řízek v těstíčku (minutka)

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
290 mg
Cukr
285 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku a vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky a ponoříme je do mírně osoleného, hladkého těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec a prosáté mouky. Řízky vyjmeme a zvolna smažíme do zlatavé barvy.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.