Sekaný řízek v těstíčku (minutka)
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2gramyMuškátový květ
- 300gramůHovězí výřez
- 200gramůVepřová plec
- 20gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
28 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
290 mg
Cukr
285 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky a ponoříme je do mírně osoleného, hladkého těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec a prosáté mouky. Řízky vyjmeme a zvolna smažíme do zlatavé barvy.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.