Selská hrachovka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 500gramůHrášek
- 150gramůVepřová uzená plec
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCeler bulvový
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusPórek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny.
- 2Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso.
- 3Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.