Selská hrachovka

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek propereme několikrát ve vodě a poté necháme namáčet asi 2 hodiny.
  • 2
    Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené uzené maso.
  • 3
    Namočený hrášek zcedíme a dáme vařit do čisté vody. Zhruba po 5 minutách vaření přidáme na plátky nakrájenou mrkev, pórek a celer. Vaříme na mírném ohni, občas promícháme a asi po 20 minutách přidáme osmahnuté uzené s cibulí. Ještě povaříme asi 5 minut, osolíme, opepříme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.