Selská omeleta (minutka)

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.
  • 2
    Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme.
  • 3
    Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě.
  • 4
    Upečenou omeletu přeložíme v půli.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 4. 2016
Selská omeleta (minutka)
Palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Občas zůstane trošku vařených brambor a tohle je fajn využití. Dala jsem jen o cca 50 g více brambor na jednu porci. Tato ometeta se může dělat v troubě, jak uvádí recept, ale taky nemusí. Dělávám ji na kvalitní pánvi, když na brambory přidám rozšlehaná vejce, dám na pánev poklici a připravuju pozvolna. Pok omeletu otočím a to bývá kámen úrazu, aby se moc nepotrhala :-) Lépe na tom bude ten, který ji dokáže přehodit jako palačinku. Ono někdy je zbytečné a i neekonomické rozpalovat troubu, takže jak kdo chce. Povrch jsem posypala pažitkou, bude se hodit i jarní cibulka, pórek apd. Každopádně palec nahoru🙂