Selská omeleta (minutka)
25 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůBrambory vařené
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 20kusůVejce slepičí
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.
- 2Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme.
- 3Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě.
- 4Upečenou omeletu přeložíme v půli.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 6. 4. 2016
Selská omeleta (minutka)
Palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Občas zůstane trošku vařených brambor a tohle je fajn využití. Dala jsem jen o cca 50 g více brambor na jednu porci. Tato ometeta se může dělat v troubě, jak uvádí recept, ale taky nemusí. Dělávám ji na kvalitní pánvi, když na brambory přidám rozšlehaná vejce, dám na pánev poklici a připravuju pozvolna. Pok omeletu otočím a to bývá kámen úrazu, aby se moc nepotrhala :-) Lépe na tom bude ten, který ji dokáže přehodit jako palačinku. Ono někdy je zbytečné a i neekonomické rozpalovat troubu, takže jak kdo chce. Povrch jsem posypala pažitkou, bude se hodit i jarní cibulka, pórek apd. Každopádně palec nahoru🙂