Selská vepřová kýta
80 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová kýta
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkySůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVoda pitná
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
504 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí.
- 3Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme.
- 4Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.