Selské vepřové maso

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.
  • 2
    Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 16. 4. 2016
Selské vepřové maso
Pekla jsem vepřovou plec bez kůže. Na jednu porci je docela dost masa, na jednu běžnou porci by stačilo mít cca 130 g masa. A taky se může použít méně cibule, zhruba o třetinu. Ale to už záleží na každém. Sůl používám dle potřeby. Jinak palec nahoru.