Selské vepřové maso
100 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 750gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.
- 2Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 16. 4. 2016
Selské vepřové maso
Pekla jsem vepřovou plec bez kůže. Na jednu porci je docela dost masa, na jednu běžnou porci by stačilo mít cca 130 g masa. A taky se může použít méně cibule, zhruba o třetinu. Ale to už záleží na každém. Sůl používám dle potřeby. Jinak palec nahoru.