Semolinové knedlíčky
45 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná - Semolina
- 1000mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
560 mg
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Máslo, mléko a špetku muškátového oříšku v hrnci zahřejeme k bodu varu a odstavíme z plotny. Vsypeme semolinu a stále mícháme, aby vznikla hladká hmota.
- 2Do hmoty vmícháme vejce a těsto osolíme a opepříme. Těsto musí být vláčné a pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu semoliny nebo přilít trochu mléka.
- 3Pomocí dvou lžiček vykrajujeme z těsta knedlíčky. Zaváříme je rovnou do vroucího vývaru a necháme asi 10 minut povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.