Sendvič s uzeným lososem a chřestem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
61 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Chřest omyjeme, očistíme, spodní části oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, chřest do ní vložíme a přibliřně 15 minut vaříme, poté scedíme, necháme okapat. Stranou si odlijeme 75 ml chřestového vývaru.
  • 3
    Vál poprášíme moukou a z listového těsta vyválíme tenký plát, ze kterého poté vykrojíme 4 velké odélníky. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, v předehřáté troubě pečeme 8 minut.
  • 4
    Uzeného lososa rozkrájíme na 4 kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Přidáme do chřestového vývaru, přilijeme víno a svaříme na polovinu. Poté do omáčky přimícháme vločky másla, osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou, dále už nevaříme. Přimícháme Crème fraîche, na jemno nasekanou pažitku a promícháme.
  • 5
    Upečené taštičky z listového těsta rozkrojíme, chřest překrojíme na polovinu, vložíme na spodní části taštiček. Na chřest upravíme kousek lososa, zakápneme připravenou omáčkou. Překryjeme vrchní částí taštičky, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.