Sendvič s uzeným lososem a chřestem
45 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 500gramůChřest zelený
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůLosos uzený
- 1kusCibulka jarní
- 75mililitrůVíno bílé
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceCréme fraiche
- 1kusPažitka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
61 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, plech vyložíme pečícím papírem.
- 2Chřest omyjeme, očistíme, spodní části oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, chřest do ní vložíme a přibliřně 15 minut vaříme, poté scedíme, necháme okapat. Stranou si odlijeme 75 ml chřestového vývaru.
- 3Vál poprášíme moukou a z listového těsta vyválíme tenký plát, ze kterého poté vykrojíme 4 velké odélníky. Potřeme je rozšlehaným žloutkem, v předehřáté troubě pečeme 8 minut.
- 4Uzeného lososa rozkrájíme na 4 kousky. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Přidáme do chřestového vývaru, přilijeme víno a svaříme na polovinu. Poté do omáčky přimícháme vločky másla, osolíme, opepříme, dochutíme limetkovou šťávou, dále už nevaříme. Přimícháme Crème fraîche, na jemno nasekanou pažitku a promícháme.
- 5Upečené taštičky z listového těsta rozkrojíme, chřest překrojíme na polovinu, vložíme na spodní části taštiček. Na chřest upravíme kousek lososa, zakápneme připravenou omáčkou. Překryjeme vrchní částí taštičky, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.