Sépie na zelenině
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 300gramůHrášek
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 60gramůOřechy Kešu
- 0,5kusFeferony
- 300gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžícePetržel - nať
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme rýži. Scedíme ji a uložíme v teple. Ve středně velkém hrnci s osolenou vodou povaříme 5 minut hrášek. Vodu z něj scedíme a hrášek zchladíme. Krevety opláchneme a osušíme. Feferonku nasekáme na malé kousíčky.
- 2Připravíme wok, v němž rozpálíme olej. Vložíme na něj krevety a 3 minuty je zprudka restujeme. Pak k nim přisypeme oříšky, vložíme nasekanou feferonku a petržel. Ještě 2 minuty opékáme a pak vyjmeme z pánve.
- 3Do woku vložíme uvařenou rýží a 3 minuty opékáme za stálého míchání. Potom přidáme krevety, oříšky a hrášek a ještě 2 minuty zahříváme. Na závěr dochutíme sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.