Sépie v bílém víně
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramSépie
- 4kusyPetržel - nať
- 3špetkyPepř černý mletý
- 120mililitrůVíno bílé
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl mořská
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat, okapané nakrájíme na kousky.
- 2Cibulku krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme sépie a opékáme asi 5 minut.
- 3Opečené sépie ochutíme solí a pepřem, přilijeme bílé víno, přisypeme na jemno nasekanou petrželovou nať a dusíme na mírném ohni v zakryté nádobě asi 45 minut.
- 4Podáváme horké s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.