Sépie vařená na víně s rajčaty
65 min.
Ingredience
- 1kilogramSépie
- 80mililitrůOlej olivový
- 250gramůCibule
- 400mililitrůVíno bílé
- 300gramůPassata (drcená rajčata)
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a opláchnutou sépii nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme sépii a osmažíme. Přilijeme víno a na mírném plameni povaříme zhruba 30 minut. Před koncem varu přimícháme rajčata, sůl, pepř, bobkový list a vodu. Dobře promícháme a vaříme do změknutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.