Sépiové chilli s nudlemi

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme sépie: hlavu odstraníme a vyhodíme, chapadélka okrájíme, z těla vyjmeme průsvitný trn a sloupneme povrchovou vrstvičku kůže. Do masa vetřeme špetku soli a důkladně opláchneme proudem vody. Zpracovaná tělíčka nakrájíme na kroužky nebo plátky.
  • 2
    V hliněném hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájený zázvor, česnek a cibuli, 1 - 2 minuty orestujeme. Vmícháme sépie spolu s nadrobno krájenou mrkví i celerem, přidáme hrachové lusky (konce odřízneme) a vaříme, dokud se sépie nezačnou kroutit. Ochutíme solí, cukrem, přidáme mleté chilli, promícháme, přemístíme do mísy a odložíme stranou.
  • 3
    Nudle namočíme předem do teplé vody, po změknutí scedíme a vsypeme do hliněného hrnce. Zalijeme vývarem, sójovou i ústřicovou omáčkou, zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Poté přidáme sépie a zeleninu, pod pokličkou vaříme dalších 5 - 10 minut. Na závěr okořeníme.
  • 4
    Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.