Sépiové chilli s nudlemi
35 min.
Ingredience
- 680gramůSépie
- 3kusyZázvor celý
- 1kusCibule červená
- 2kusyCeler bulvový
- 55gramůHrachové lusky
- 1lžičkaCukr krupice
- 85gramůNudle skleněné
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1špetkaSůl
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5šálekVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Připravíme sépie: hlavu odstraníme a vyhodíme, chapadélka okrájíme, z těla vyjmeme průsvitný trn a sloupneme povrchovou vrstvičku kůže. Do masa vetřeme špetku soli a důkladně opláchneme proudem vody. Zpracovaná tělíčka nakrájíme na kroužky nebo plátky.
- 2V hliněném hrnci rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájený zázvor, česnek a cibuli, 1 - 2 minuty orestujeme. Vmícháme sépie spolu s nadrobno krájenou mrkví i celerem, přidáme hrachové lusky (konce odřízneme) a vaříme, dokud se sépie nezačnou kroutit. Ochutíme solí, cukrem, přidáme mleté chilli, promícháme, přemístíme do mísy a odložíme stranou.
- 3Nudle namočíme předem do teplé vody, po změknutí scedíme a vsypeme do hliněného hrnce. Zalijeme vývarem, sójovou i ústřicovou omáčkou, zakryjeme a na mírném ohni vaříme cca 10 minut. Poté přidáme sépie a zeleninu, pod pokličkou vaříme dalších 5 - 10 minut. Na závěr okořeníme.
- 4Jednotlivé porce pokapeme sezamovým olejem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.