Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou
55 min.

Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůMořské plody mix
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar z humrů
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůŠpagety sépiové
- 1špetkaSůl
- 1hrstPažitka
- 125gramůCréme fraiche
- 0,5kusCeler řapíkatý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pokud máme mořské plody mražené, necháme je rozmrazit podle návodu na obalu. Čerstvé mořské plody omyjeme a pokud je potřeba, vykucháme je a očistíme. Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Pórek a celer očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka, celer na menší kousky.
- 2Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji dusíme 5-8 minut. Poté vše podlijeme humrovým fondem (vývarem) a bílým vínem. Promícháme a přidáme mořské plody. Vše necháme pod pokličkou dusit asi 10 minut.
- 3Zeleninu a mořské plody zjemníme přidáním crème fraîche, dochutíme solí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 4Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.