Ševcovské nudle
60 min.
Ingredience
- 200gramůNudle široké
- 250gramůTvaroh tučný
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůHrozinky
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůCukr vanilka
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
80 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
600 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Široké nudle uvaříme podle návodu, propláchneme a scedíme.
- 2Polovinu cukru a vanilkový cukr vyšleháme s máslem a žloutky do pěny. Vmícháme tvaroh, hrozinky a smetanu, zbytek cukru, přidáme vychladlé nudle a nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymastíme máslem a vysypeme strouhankou, nudlovou směs rovnoměrně rozložíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Po upečení rozdělíme najednotlivé porce a podáváme posypané vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.