Severočeské roštěnky s chřestem
45 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
55 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka natvrdo oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2Roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme polovinu másla a roštěnky na něm upečeme doměkka.
- 3Chřest uvaříme, rozložíme na servírovací talíře, polijeme zbylým rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenými vajíčky. Na talíře přidáme upečené roštěnky, polijeme je šťávou z pánve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.