Severočeský závitek
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyPárky jemné
- 200gramůZelí kysané
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
970 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.
- 3Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.
- 5Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.
- 6Závitky podáváme přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.