Severočeský závitek

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
970 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.
  • 3
    Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.
  • 5
    Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.
  • 6
    Závitky podáváme přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.