Severská jehněčí paštika
100 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 20gramůSardelové řezy
- 10gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůJátra jehněčí
- 30mililitrůSherry brandy
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
744 mg
Cukr
748 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Játra omyjeme a pokrájíme na kousky. Játra, cibuli a sardelky několikrát umeleme v mlýnku na maso. Špek nakrájíme na nudličky.
- 2Z másla, mouky a smetany připravíme omáčku. Všechny připravené suroviny smícháme s vejcem, ochutíme solí, pepřem a brandy a dáme do vymazané paštikové formy.
- 3Přikrytou paštiku vaříme ve vodní lázni v troubě při teplotě 175 °C asi 50-75 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.