Sezamové preclíky

65 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
363 mg
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík.
  • 3
    Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.