Sezamové tyčky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
17 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dáme do mísy hladkou i celozrnnou mouku, droždí, sůl a cukr. Promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme olivový olej a většinu vody. Vše vypracujeme na hladké těsto, podle potřeby můžeme přidat vodu.
  • 2
    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a 10 minut důkladně hněteme. Poté z něj vytvarujeme kouli, vložíme ji do mísy vytřené olejem a obrátíme. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme těsto vykynout. Kyne tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Pečící plech pokryjeme papírem na pečení.
  • 4
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a mírně je prohněteme. Propracované těsto rozdělíme na poloviny, z každé poloviny vytvoříme váleček o délce asi 40 cm. Ten pak rozkrájíme na 16 stejných kousků. Těsto, se kterým zrovna nepracujeme, máme přikryté vlhkou utěrkou.
  • 5
    Na mírně pomoučněném válu utvoříme ze všech připravených kousků těsta válečky dlouhé asi 25 cm. Opatrně je pak přeneseme na pečící papír. Připravené tyčinky přikryjeme a necháme 10 minut kynout. Poté je potřeme mírně našlehaným bílkem a posypeme sezamem.
  • 6
    Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 10 minut. Poté tyčinky ještě jednou potřeme bílkem a pečeme dalších 5 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.