Shami kebab
25 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 50gramůHrách
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaGaram masala
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusCibule
- 250mililitrůOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
95 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté jehněčí maso, půlený hrách, nasekanou cibuli a česnek, koření, nasekané lístky koriandru, nasekané kešu oříšky a sůl. Vše krátce micujeme, aby se přísady dobře promísily. Nakonec vmícháme vejce a citronovou šťávu.
- 2Směs rozdělíme na 8 stejných dílů a navlhčenýma rukama z nich vytvarujeme malé zploštělé kuličky.
- 3V pánvi na rozpáleném oleji smažíme kebaby asi 5 minut, během smažení je obrátíme.
- 4Podáváme horké nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.