Shiitake krevety na zelenině

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
77 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme u fazolek stopky a pokrájíme je, nakrájíme mrkev, čínské houby, cibulky a rozpůlené klásky kukuřice. Krevety obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu.
  • 2
    Wok předehřejeme, přidáme rostlinný olej a krevety osmahneme. Poté je vyjmeme, vylijeme z woku většinu oleje a ponecháme jen asi jednu lžíci. Přidáme zelené fazolky, kukuřici, mrkev, pokrájenou jarní cibulku a houby. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme krevety, cukr, víno, zázvor, sójovou omáčku, vše promícháme a dusíme 10–15 minut. Zakápneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.