Shiitake krevety na zelenině
40 min.
Ingredience
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 0,5kusMrkev kořen
- 60gramůKlasy kukuřice mražené
- 60gramůShiitake houby
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
- 1kusCibulka jarní
- 1špetkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
77 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme u fazolek stopky a pokrájíme je, nakrájíme mrkev, čínské houby, cibulky a rozpůlené klásky kukuřice. Krevety obalíme ve směsi bílku, soli a solamylu.
- 2Wok předehřejeme, přidáme rostlinný olej a krevety osmahneme. Poté je vyjmeme, vylijeme z woku většinu oleje a ponecháme jen asi jednu lžíci. Přidáme zelené fazolky, kukuřici, mrkev, pokrájenou jarní cibulku a houby. Restujeme asi 2 minuty. Přidáme krevety, cukr, víno, zázvor, sójovou omáčku, vše promícháme a dusíme 10–15 minut. Zakápneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.