Sibiřské pelmeně
30 min.
Ingredience
- 330gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 200gramůHovězí maso přední
- 230gramůVepřový bok
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 200gramůMáslo čerstvé
- 400mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1284 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
99 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, 1 vejce, vlažné vody a soli uhněteme těsto, necháme na 30 minut odpočinout. Pak ho rozválíme do placky silné 1-1,5 mm.
- 2Mezitím umeleme hovězí a vepřové maso, nakrájíme cibuli, společně zamícháme, osolíme, opepříme, rozklepneme 1 vejce, přidáme špetku cukru a znovu důkladně promícháme.
- 3Z těsta vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 4 cm. Na každé kolečko položíme 1 lžičku masové náplně, těsto přehneme a okraje silně stiskneme obrácenou vidličkou. Pelmeně rozložíme na prkénko a postavíme na 0.5 hodiny do chladu.
- 4Potom je vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Hotové pelmeně vyplavou na povrch, z vařící vody je vyndaváme drátěnou naběračkou.
- 5Podáváme je s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.