Sicilská roláda

40 min.
Itálie

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 1hrnekSýr Ricotta
    • 0,5hrnekCukr krupice
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1špetkaSůl
    • 0,5hrnekSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžíceLikér krémový - Baileys
    • 1lžíceKandované ovoce
    • 0,5lžičkaCukr vanilka
    • 0,5hrnekČokoláda hořká
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 2lžíceMléko polotučné
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
609 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.
  • 2
    Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.
  • 3
    Přimícháme mouku s mlékem.
  • 4
    Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.
  • 5
    Papír sundáme a zarovnáme okraje.
  • 6
    Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.
  • 7
    V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.
  • 8
    Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.
  • 9
    Srolujeme a dáme na talíř.
  • 10
    Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.