Sicilská roláda
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1hrnekSýr Ricotta
- 0,5hrnekCukr krupice
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 0,5hrnekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceLikér krémový - Baileys
- 1lžíceKandované ovoce
- 0,5lžičkaCukr vanilka
- 0,5hrnekČokoláda hořká
- 4lžíceCukr moučkový
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
609 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy rozklepneme vejce a šleháme, až zhoustnou a jsou jemná.
- 2Přisypáváme postupně cukr, vždy po rozpuštění předchozí dávky.
- 3Přimícháme mouku s mlékem.
- 4Přelijeme těsto do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a necháme ztuhnout. Poté na pečící papír vyklopíme.
- 5Papír sundáme a zarovnáme okraje.
- 6Těsto z užšího konce srolujeme i s papírem a 5 minut necháme odležet. Znovu rozložíme a necháme vychladit.
- 7V míse smícháme ricottu s moučkovým cukrem, vanilkou a kakaovým likérem.
- 8Přidáme čokoládu a kandované ovoce a krém rozetřeme na těsto.
- 9Srolujeme a dáme na talíř.
- 10Ozdobíme našlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.