Sicilská roštěná
80 min.
Ingredience
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 20gramůOlej stolní
- 140gramůZelenina kořenová
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůBrambory
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
70 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
- 2Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
- 3Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme.
- 4Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.