Sicilská roštěná

80 min.
Itálie

Ingredience

    • 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 20gramůOlej stolní
    • 140gramůZelenina kořenová
    • 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300gramůBrambory
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
70 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
  • 2
    Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, zředíme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.
  • 3
    Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a dáme upéci. Přidáme omytou, očištěnou, na nudličky nakrájenou a uvařenou zeleninu, promícháme s olejem a necháme chvíli v troubě. Pokrm osolíme.
  • 4
    Při podávání dáváme brambory se zeleninou doprostřed talířů, přes ně plátek masa, přelijeme vše šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.