Sicilský pistáciový řízek
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí řízky rozřízneme napříč, plochou stranou paličky na maso naklepeme na hodně tenko. Pistácie umeleme nebo nasekáme na středně hrubo, polovinu nasypeme na mělký talíř. Vajíčko ušleháme s 1 lžící vody. Řízky osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou. Obalíme je nejprve ve vajíčku, pak v pistáciích.
- 2Rozehřejeme nejprve pánev, pak olivový olej. Řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni 2-3 min., dáváme pozor, aby řízky příliš nezhnědly. Snížíme teplotu, dáme na pánev zbývající mleté pistácie, přilijeme víno, uvedeme do varu a asi 3 min. mírně povaříme. Ochutíme solí a pepřem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.