Sikulský guláš
80 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 750gramůVepřová plec
- 500mililitrůVoda pitná
- 120gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramKmín celý
- 800gramůZelí kysané
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na 1/3 tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, lehce osmažíme a přimícháme rajčatový protlak. Maso podlijeme vlažnou vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme třený česnek a pod poklicí dusíme.
- 3Po krátkém dušení k masu přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí, zbylou část vody a zahustíme zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky. Vše ještě dusíme, až je maso měkké.
- 4Nakonec přilijeme mléko a guláš krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.