Silvestrovský cibulový salát s datlemi
30 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 5decilitrůVoda pitná
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 700gramůDatle
- 4mililitryPomerančová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, vložíme do misky a přelijeme vroucí, dvěma špetkami osolené a špetkou opepřené vody. Necháme cibule namáčet 10 - 15 minut, scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, datle opláchneme pod tekoucí vodou, vybereme pecky, nakrájíme na tenké proužky, ty promícháme v misce s cibulí.
- 2Nakonec salát ještě podle vlastní chutí dosolíme, dopepříme, přidáme pomerančovou šťávu, případně i cukr a ještě promícháme. Misku se salátem přiklopíme, necháme do druhého dne v lednici odležet. Podáváme v jednotlivých salátových miskách, podle porcí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.