Singapurské kuřecí nudle

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.
  • 2
    Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.
  • 3
    Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.
  • 4
    Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.