Singapurské kuřecí nudle
50 min.
Ingredience
- 5lžicSojová omáčka
- 1lžíceOcet
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 250gramůNudle vlasové
- 400gramůBambusové výhonky konzervované
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceZázvor celý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůFazolové výhonky
- 70mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve směsi ze 3 lžic sójové omáčky a lžíce octa necháme 30 minut marinovat kuřecí prsa rozkrájená na centimetrové nudličky, vykostěná a zbavená kůže.
- 2Mezitím ve větším hrnci ve slané vodě 4 minuty povaříme vlasové nudle, scedíme je, propláchneme studenou vodou a smícháme se lžící arašídového oleje. Na tenké proužky rozkrájíme konzervované bambusové výhonky a na kroužky očištěnou jarní cibulku i chilli papričku. Dále nastrouháme čerstvý zázvor a prolisujeme česnek.
- 3Kuřecí maso vyndáme z marinády a obalíme v Maizeně. Ve wok pánvi rozehřejeme zbývající arašídový olej, minutu na něm restujeme česnek se zázvorem, poté přidáme obalené kuřecí maso a restujeme 2 - 3 minuty, než se opeče. Maso následně shrneme k okraji pánve.
- 4Přidáme bambusové výhonky a papričku s jarní cibulkou, restujeme 2 - 3 minuty. Poté vše smícháme s fazolovými klíčky a nudlemi, ještě 1 - 2 minuty orestujeme. Nakonec směs zalijeme zbývajícími 2 lžícemi sójové omáčky, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.