Šípková omáčka
85 min.
Ingredience
- 200gramůŠípky sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyHřebíček
- 0,4kusCitrony
- 0,3lžičkaSůl
- 3decilitryBujón hovězí
- 1kusSkořice celá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.
- 2Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.
- 3Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.