Šípková omáčka

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
18 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vsypeme prosátou mouku do větší části horkého másla a za stálého míchání lehce osmahneme. Zalijeme prochladlým vývarem a rozšleháme.
  • 2
    Přidáme rozvařené šípky případně šípkovou zavařeninu, 2 kolečka citronu i s kůrou, 2 hřebíčky, kousek celé skořice a za občasného míchání necháme vařit 30 minut.
  • 3
    Pak omáčku přecedíme, dle potřeby dochutíme cukrem a solí, opět krátce povaříme a nakonec přidáme pro zjemnění zbytek čerstvého tuhého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.