Šípková omáčka na staročeský způsob

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 1hrstŠípky sušené
    • 2kusyHřebíček
    • 1lžičkaCitronová kůra
    • 6lžicMarmeláda rybízová
    • 4lžíceStrouhanka
    • 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 250mililitrůVíno červené
    • 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrst drcených šípků namočíme do vody a několik hodin necháme stát. Poté je uvaříme s hřebíčkem, skořicí a citronovou kůrou. Zhruba po dvaceti minutách přisypeme strouhanku a vmícháme marmeládu.
  • 2
    Dobře rozvařenou omáčku prolisujeme do silnostěnného rendlíku, zamícháme do ní smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku jen přivedeme k varu, ale nevaříme. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.