Šípková omáčka na staročeský způsob
45 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1hrstŠípky sušené
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaCitronová kůra
- 6lžicMarmeláda rybízová
- 4lžíceStrouhanka
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůVíno červené
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Hrst drcených šípků namočíme do vody a několik hodin necháme stát. Poté je uvaříme s hřebíčkem, skořicí a citronovou kůrou. Zhruba po dvaceti minutách přisypeme strouhanku a vmícháme marmeládu.
- 2Dobře rozvařenou omáčku prolisujeme do silnostěnného rendlíku, zamícháme do ní smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku jen přivedeme k varu, ale nevaříme. Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.