Šišky s čokoládou a kokosem
70 min.
Ingredience
- Na dohotovení
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůKokosová moučka
- Na těsto
- 500gramůBrambory
- 3litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 500gramůTvaroh měkký
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 100gramůKokosová moučka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 20 minut (do měkka). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu do misky. Přidáme mouku, špetku soli, rozklepneme vejce, kokos, tvaroh. Rukou vypracujeme hladké tužší těsto, do kterého postupně podle potřeby přiléváme mléko.
- 2Z těsta vyválíme dlouhý váleček, z něj krájíme 8 cm dlouhé kousky. V dlaních z válečků tvarujeme šišky, které povaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do misky. Přelijeme rozehřátým máslem a promícháme.
- 3Hotové šišky aranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme ještě kokosovou moučkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.