Šišky s čokoládou a kokosem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
16 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 20 minut (do měkka). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu do misky. Přidáme mouku, špetku soli, rozklepneme vejce, kokos, tvaroh. Rukou vypracujeme hladké tužší těsto, do kterého postupně podle potřeby přiléváme mléko.
  • 2
    Z těsta vyválíme dlouhý váleček, z něj krájíme 8 cm dlouhé kousky. V dlaních z válečků tvarujeme šišky, které povaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do misky. Přelijeme rozehřátým máslem a promícháme.
  • 3
    Hotové šišky aranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme ještě kokosovou moučkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.