Škeble vařené v lastuře
40 min.
Ingredience
- 1kusTymián čerstvý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 24kusůMušle slávky
- 0,13litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5479 kcal
Bílkoviny
715 g
Tuky
166 g
Sacharidy
228 g
Vláknina
3 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Zavřené škeble očistíme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou.
- 2Vodu svaříme s trochou vína, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme škeble a vaříme, dokud se neotevřou.
- 3Uvařené škeble ocedíme, vyjmeme z lastur a upravíme na mísu.
- 4Podáváme s plátky citronu a bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.