Sklořicové suchárky s mandlovou polevou
35 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 270gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5špetkaSůl
- Na polevu
- 70gramůCukr krystal
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 80gramůMandle
- Na vymazání plechu
- 60gramůHera
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
969 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Volně změklé máslo s moukou a kypřicím práškem dáme do misky, smícháme dohromady. Přisypeme vanilkový i krupicový cukr, skořici, sůl. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které na moukou vysypaném válu rozvalíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a na něj položíme připravené těsto.
- 2Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, dobře prošleháme, vsypeme nasekané mandle a důkladně promícháme. Polevou potřeme těsto na plechu a následně vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170 stupních přibližně 20 minut. Po upečení ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.