Sklořicové suchárky s mandlovou polevou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
969 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Volně změklé máslo s moukou a kypřicím práškem dáme do misky, smícháme dohromady. Přisypeme vanilkový i krupicový cukr, skořici, sůl. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které na moukou vysypaném válu rozvalíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a na něj položíme připravené těsto.
  • 2
    Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, dobře prošleháme, vsypeme nasekané mandle a důkladně promícháme. Polevou potřeme těsto na plechu a následně vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170 stupních přibližně 20 minut. Po upečení ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.