Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
538 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené uzené maso. Když pustí šťávu, přidáme nakrájenou skopovou kýtu a za stálého míchání kousky masa opečeme ze všech stran. Do hrnce přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přidáme pepř a sůl, přilijeme pivo a 1 dl vody, promícháme a vaříme, až je maso měkké. Vše nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme vegetou, pepřem a solí a ještě krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.