Skopová kýta dušená na pivě s cibulí a uzeným masem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůUzené maso vařené
- 600gramůSkopová kýta
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
538 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené uzené maso. Když pustí šťávu, přidáme nakrájenou skopovou kýtu a za stálého míchání kousky masa opečeme ze všech stran. Do hrnce přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přidáme pepř a sůl, přilijeme pivo a 1 dl vody, promícháme a vaříme, až je maso měkké. Vše nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dochutíme vegetou, pepřem a solí a ještě krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.