Skopová kýta na přírodno
85 min.
Ingredience
- 60dekagramůSkopová kýta
- 5dekagramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 100gramůCibule
- 25dekagramůZelenina kořenová
- 400gramůPaprika zelená
- 250gramůRajčata
- 10dekagramůTuk
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme a upravíme na plát jako na roládu. Maso osolíme a potřeme česnekem. Stočíme, stáhneme motouzem a prošpikujeme slaninou. Na pekáč dáme zbytek slaniny, přidáme tuk a maso na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Vložíme celou cibuli, podlijeme vodou a za občasného polévání pečeme (je-li potřeba, podlijeme vývarem nebo horkou vodou).
- 2Až maso začne hnědnout, vložíme zeleninu nakrájenou na plátky, prolisovaná rajčata a společně dopečeme. Ke konci přidáme nakrájené papriky. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme, povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.