Skopová kýta na víně
75 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 60gramůSlanina vepřová
- 250mililitrůVíno bílé
- 80gramůCibule
- 2gramyBobkový list
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 10gramůCitronová kůra
- 400gramůBrambory vařené
- 25gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.
- 2Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.