Skopová kýta na víně

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
40 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.
  • 2
    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.