Skopová kýta po lovecku

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájenou zeleninu, dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme vodu, rozšleháme, vložíme jalovec a ostatní koření, kousek pokrájeného citronu, trochu octa, protlak, maso. Za občasného obracení a polévání šťávou dusíme
  • 2
    doměkka. Před koncem přilijeme víno. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přecedíme přes síto, dokořeníme podle chuti citronovou šťávou a cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.