Skopová kýta po lovecku
110 min.
Ingredience
- 750gramůSkopová kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 150gramůZelenina kořenová
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůCukr krupice
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 20mililitrůOcet vinný
- 5gramůSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 80gramůProtlak rajčatový
- 100gramůTuk
- Směs koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
46 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájenou zeleninu, dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme vodu, rozšleháme, vložíme jalovec a ostatní koření, kousek pokrájeného citronu, trochu octa, protlak, maso. Za občasného obracení a polévání šťávou dusíme
- 2doměkka. Před koncem přilijeme víno. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přecedíme přes síto, dokořeníme podle chuti citronovou šťávou a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.