Skopová kýta s koprem
150 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín drcený
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusKnedlík kynutý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůSkopová kýta
- 5stroužkůČesnek
- 25gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
31 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
796 mg
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Maso bez kosti osolíme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Na pánvi zprudka orestujeme v rozpáleném oleji, přendáme do pekáčku, hustě zasypeme koprem, podlijeme vodou a pečeme v troubě hodinu a půl. V trošce vody rozmícháme mouku, přilijeme k masu a pečeme ještě půl hodiny. Průběžně maso podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.
- 2Maso naporcujeme a přelijeme šťávou z pekáčku. Podáváme nejlépe s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.