Skopová kýta s lanýži
110 min.
Ingredience
- 2kusyLanýž
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHusí sádlo
- 100gramůVepřový bok
- 3lžíceMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 1500gramůSkopová kýta
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Vláknina
30 mg
Vápník
20 mg
Postup přípravy
- 1Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
- 2Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
- 3Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
- 4Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.