Skopová kýta s lanýži

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Vláknina
30 mg
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže nakrájíme na jemné proužky, bůček na malé kostičky a prošpikujeme jimi omytou kýtu.
  • 2
    Maso vložíme do zapékací mísy, potřeme na povrchu sádlem, osolíme a opepříme. Pečeme v silně vyhřáté troubě.
  • 3
    Asi 15 minut před koncem pečení polijeme kýtu koňakem a flambujeme ji.
  • 4
    Po vyjmutí kýty rozpustíme trochou vody všechen karamel v zapékací míse a šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.