Skopová kýta s rajčaty
75 min.
Ingredience
- 400gramůSkopová kýta
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 500gramůRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 1špetkaCukr krupice
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji.
- 2Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový protlak a okořeníme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, mírně osladíme a zvolna vaříme.
- 3K téměř měkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.
- 4Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou a celerovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.