Skopová pečeně

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
199 mg
Cukr
378 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.
  • 2
    Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.
  • 3
    Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 4
    Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.