Skopová pečeně
105 min.

Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kilogramSkopová plec
- 1kusSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
40 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
199 mg
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.
- 2Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.
- 3Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.