Skopová plec na česneku

75 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 600gramůSkopová plec
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 150gramůPórek
    • 3stroužkyČesnek
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 40gramůMouka pšeničná hladká
    • 9gramůSůl
    • 1litrVoda pitná
    • 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso odsuneme ke kraji kastrolu a ve volném prostoru na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou, promícháme s masem a zakryté pozvolna dusíme, občas zamícháme, podléváme. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka nakrájený pórek, dosolíme a ještě 15 minut dusíme. Při podávání na každou porci navršíme 2 lžíce zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.