Skopová plec na česneku
75 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 150gramůPórek
- 3stroužkyČesnek
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso odsuneme ke kraji kastrolu a ve volném prostoru na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou, promícháme s masem a zakryté pozvolna dusíme, občas zamícháme, podléváme. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka nakrájený pórek, dosolíme a ještě 15 minut dusíme. Při podávání na každou porci navršíme 2 lžíce zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.