Skopová plec na cibulce
55 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 4kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
58 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
- 2Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na menší kousky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj nakrájenou cibuli a kousky masa a za stálého míchání smažíme, dokud maso není ze všech stran opečené. Pak do hrnce přilijeme pivo a trochu vody, opepříme, osolíme a přikryté pokličkou maso dusíme, až je měkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Směs v hrnci nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, promícháme a krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.