Skopová plec plněná
120 min.
Ingredience
- 3kilogramySkopová plec
- 100gramůHusí sádlo
- Nádivka
- 3kusyCibule
- 150gramůJablka
- 100gramůHrušky
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 70gramůMaces - nekvašený chléb
- Omáčka
- 600gramůCibule červená
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaKmín celý
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1324 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
114 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, uvaříme doměkka. Měkkou cibuli propasírujeme přes sítko, dáme do kastrůlku, přidáme med, přilijeme vývar, podle chuti sůl, pepř, posypeme kmínem, nakonec podle potřeby přilijeme olej a vše dobře prohřejeme.
- 2Nádivka: Hrušky spolu s jablky oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme je do misky. Maces namočíme do studené vody, po chvilce vymačkáme a dáme do misky s ovocem, kam přisypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, rozklepneme vejce, podle chuti přisypeme sůl, pepř, všechny suroviny smícháme a vypracujeme jemnou náplň.
- 3Plec ostrým nožem vykostíme, maso umyjeme, nakrájíme na velké pláty, které osolíme, opepříme, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme. Pláty masa naplníme připravenou náplní, zavineme do rolády a spojíme nití. Připravené rolády poklademe na pekáč, polijeme rozehřátým sádlem, vložíme do trouby, kde pečeme 90 minut. Po dobu pečení maso poléváme omastkem a kropíme vodou.
- 4Hotové rolády vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. Každou porci přeléváme cibulovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.