Skopová plec plněná

120 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1324 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
114 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, uvaříme doměkka. Měkkou cibuli propasírujeme přes sítko, dáme do kastrůlku, přidáme med, přilijeme vývar, podle chuti sůl, pepř, posypeme kmínem, nakonec podle potřeby přilijeme olej a vše dobře prohřejeme.
  • 2
    Nádivka: Hrušky spolu s jablky oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme je do misky. Maces namočíme do studené vody, po chvilce vymačkáme a dáme do misky s ovocem, kam přisypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, rozklepneme vejce, podle chuti přisypeme sůl, pepř, všechny suroviny smícháme a vypracujeme jemnou náplň.
  • 3
    Plec ostrým nožem vykostíme, maso umyjeme, nakrájíme na velké pláty, které osolíme, opepříme, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme. Pláty masa naplníme připravenou náplní, zavineme do rolády a spojíme nití. Připravené rolády poklademe na pekáč, polijeme rozehřátým sádlem, vložíme do trouby, kde pečeme 90 minut. Po dobu pečení maso poléváme omastkem a kropíme vodou.
  • 4
    Hotové rolády vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. Každou porci přeléváme cibulovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.