Skopová plec s cibulovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 3gramyNové koření celé
- 600gramůSkopová plec
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- Omáčka
- 140gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůCukr krupice
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
53 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
790 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Omyté maso vložíme do hrnce, přidáme ocet, bobkový list, nové koření a pomalu vaříme. Uvařené maso nakrájíme na porce.
- 2Omáčka: jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, přilijeme vlažný vývar a rozšleháme. Potom povaříme, vlijeme smetanu, ochutíme octem, solí a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.