Skopová plec s hráškem a fazolkami
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSkopová plec
- 100gramůMrkev kořen
- 150gramůHrášek
- 200gramůRajčata
- 120gramůCibule
- 20gramůJíška instantní
- 10gramůCukr krupice
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůOlej rostlinný
- 8gramůSůl
- 600gramůBrambory vařené
- 350mililitrůVoda pitná
- 200gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
46 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, fazolky překrojíme, rajčata pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny. Nyní přisypeme všechnu zeleninu, hrášek, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, přimícháme lehce zkaramelizovaný cukr a dodusíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.