Skopová plec s rajčaty a smetanou

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
55 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem.
  • 2
    Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme.
  • 3
    Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple.
  • 4
    V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme.
  • 5
    Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 6
    Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.