Skopová plec s rajčaty a smetanou
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSkopová plec
- 0,13litrVíno červené
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůRajčata
- 2kusyNové koření celé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
55 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem.
- 2Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme.
- 3Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple.
- 4V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme.
- 5Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
- 6Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.