Skopová roláda
90 min.
Ingredience
- Nádivka
- 100gramůVepřový bok uzený
- 250gramůTelecí plec
- 1kusMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusPetržel - nať
- 1kusSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,5kusCibule
- 1kusSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůSkopová plec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
159 mg
Cukr
442 mg
Postup přípravy
- 1Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme.
- 2Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem.
- 3V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu.
- 4Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.