Skopová roláda

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
159 mg
Cukr
442 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme.
  • 2
    Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem.
  • 3
    V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu.
  • 4
    Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.